U gjet meteoriti i rënë në tokë që daton të jet më i vjetër se Toka

Një grup shkenctarësh australian ka gjetur një gur 1,7 kg të rëndë i cili mendohet se ka origjinën para 4,5 miliara vitesh,dhe me këtë edhe më i vjetër se sa vet Toka!
Është gjetur në një vend ku më parë ishte liqeni Eyre në jug të vendit.Siq thonë gazetarët ky është njëri nga vetëm 20 meteortët e gjetur në Tokë.

howie

“Shpresoj që ky zbulim do të na ndihmoj që më mirë ta kuptojmë origjinën e sitemit tonë Diellor.Me fjalë të tjera,nëse e gjejmë se prej nga e ka origjinën meteoriti,ne pastaj mund edhe ta gjejmë se si është krijuar.Në bazë të rezultateve të fituara ne mund të tentojmë ti përgjigjrmi dis pyetjeve të pa sqaruara në lidhje me origjnen e vet sistemit tonë Diellor.Tha Robert Howie një nga shkecëtarët.

meteo

siq thotë ai më 27 nëntor e kan përcjellë meteoritin 80 kilogramësh i cilil po hynte në atmosferën e Tokës,në shpejtësi 14 km në orë.
Pas kësaj jan munduar ta gjejnë vendin e rënies së këtij meteoriti me diametër prej 1 kilometri dhe vetëm pas tri ditësh pas rënies e kanë gjetur.Dhe ka shtuar se kjo gjetje është kaq e rëndësishme sepse NASA hargjon miliarda për të marrë mostra nga asteroidët.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close