Një teleskop I NASA ka kapur një diçka që ka dalur nga Vrima e Zezë!

Një teleskop I NASA ka kapur një diçka që ka dalur nga Vrima e Zezë!

Një teleskop NASA kapur një shpërthim të madh të gazit i cili vjen nga një vrimë e zezë – që astronomët e kanë krahasuar me vrimë të zezë ‘burping’.

 

A small galaxy merging with a larger spiral galaxy about 26 million light years from Earth.

Është menduar se forca e të tilla”burps” mund të ketë formuar galaktikat si ato që u formuan në fillim të universit.
Teleskopi Chandra i NASA-s ka kapur një shpërthim në vrimë të zezë supermasive e përqendruar në galaktikën e vogël NGC 5195. T

Të dyja këtyre galaktikave janë në sistemin e Messier 51 galaktikë, e vendosur rreth 26 milionë vite dritë nga Toka.
‘Për një analogji, astronomët shpesh i referohen vrimave të zeza si’ hahet ‘yjeve dhe gazit. Me sa duket, vrimat e zeza mund të gromësij pas vakt e tyre, “tha Eric Schlegel i Universitetit të Teksasit në San Antonio.

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close