Hakif Bajrami:Pasha i Turqisë më 1910, në çdo 10 metra e ka ngulur në hunj nga një shqiptar

“Prej Shkupit e deri në Merdar, Pasha i Turqisë më 1910, në çdo 10 metra e ka ngulur në hunj nga një shqiptar. A t’i harrojmë ne ato? Jo, nuk duhet t’i harrojmë edhe nuk bën t’i harrojmë”, Hakif Bajrami.

“Okupatori mbetet okupator. Krimet që i kanë bërë Turgut Pasha e sulltanët e Turqisë, asnjë ministri, asnjë individ në asnjë mënyrë nuk mundet t’i injorojë. Ato çfarë ka bërë Perandoria Osmane, kanë qenë krime dhe krime do të mbesin.Krejt e dinë që Gjergj Kastrioti-Skënderbeu ka luftuar kundër turqve. Tash na me e fshi atë a? Krejt botën e japim, e Skënderbeun s’e japim”, shprehet historiani Hakif Bajrami.

Edhe Sami Frashëri shkruante:”Qeveria e Tyrqisë shqiptaret e krishterë s’i njeh për shqiptarë,por i quan Rum domëthënë “grek”serb”latinë”.

Edhe Shqiptarët Myslimanë nuk i njeh për shqiptarë,por i quan Tyrq,dhe emrin shqiptarë e Shqipëri s’e njeh e s’deshiron ta degjonjë kurr!

Të verbërit tyrq!Nuk e kuptojne dot,e s’ua pret mendja që me ketë udhë po i sherbejnë qellimet të armiqve të tyre,e nxjerrin themelet’e rrënjet e tyre!

/Përgatitur nga Xh.Arifi/Proinformacion.com


 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close