Ky mision do të jetë një nga më të mirët e NASA-s

NASA ka zbuluar fytyrat e bukura të botëve të largëta si Marsi, Jupiteri dhe Plutoni, por ka një fytyrë që ka ende për të parë: sipërfaqja e hënës së Jupiterit Europa , e cila është një nga kandidatët më të mundshëm për jetën aliene në sistemin tonë diellor.

europa

Tani, pas viteve të studimeve për të përcaktuar se cila anije është më e mira për veprim, NASA është duke marrë hapa drejt një misioni Europa 2 miliard $dollarësh – i quajtur Europa Multi-Flyby misionin – që mund të nisë diku në vitet 2020 dhe ti jap fund debatit mbi atë nëse europanët alien ekzistojnë ose jo.

Shkencëtarët e Misionit ende jan në finalizimin e projektit, mision që do të përfshijë një anije që kryen dhjetëra flybys mbi sipërfaqen e Europa-së.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close