Sa shqiptarë ka në Zvicer,aktualisht?

image_s8

Sipas radio-srf 3 në Zvicer jetojnë 200,000 deri në 250,000 Shqiptarë e Shqiptare.Gjithnjë sipas llogarive të bëra për vitin 2015.Sipas srf 3 Shqiptarët jan një grup etnik dhe jo nacionalitet.Për shkak se statistika Zvicrane e migracionit është sajuar sipas përkatësisë shtetrore e jo përkatësisë etnike,askush nuk e di saktësisht sa Shqiptarë jetojnë në Zvicer dhe sa prej tyre janë natyralizuar.Shumica e 200-250,000 Shqiptarëve në Zvicer vijn nga Kosova (ca.70 %),Maqedonia (ca.25 %) , Lugina e Presheves dhe Shqipëria.Në vitin 2012,në Zvicer kan jetuar vetëm 1300 shqiptarë nga Shqipëeria.

berne-shqipt1 Albanisch_in_der_Schweiz_2000

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close