Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Kush po “rrëshqet me saj” në Pluton!?

Në fakt në fotot e fundit spektakulare që ka dërguar “New Horizons” e NASA ku shihen peisazhe me plot kratere,mund të dalloni edhe një objekt misterioz i cili duket se po rrëshqt mbi sipërfaqen e akullt.

pluto

Sipas asaj që na thonë shkencëtarët,më e besushme është se kemi të bëjmë me një copë akulli të ndotur që endet në azot të dendur.Është e mundur që nitrogjeni i lëngshëm rrjedh nën sipërfaqen e rrafshët dhe lëvizë akullnajat e e azotit mbi sipërfaqe.
Shkencëtarët besojnë se në Pluton gjendet rezervoar i azotit të fortë i cili mund të jet i thellë edhe deri në disa kilomatra.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close