A janë Skandinavët evropianët e parë?

 

Skandinavët janë të lidhura më ngushtë me evropianët e parë se, sa të themi, francezët apo gjermanët. Këtë hartë të”europianit të parë” – e tregon një skelet 37.000 vjeçar.

Skeleti i përkiste një njeriu që jetonte në Kostenki në Rusinë e sotme. hulumtimi, i cili u prezantua kohët e fundit në revistën Science, tregon se ky njeri konsiderohet të jetë një evropian.

1 europei

  • Shikuar gjenetikisht , ai është një evropian. Në fakt, ai është i lidhur më ngushtë me danezët, suedezët, finlandezët dhe rusët, se sa me francezët, gjermanët apo Spanjollët, thotë Eske Willerslev, drejtor i Qendrës për GeoGenetik në Universitetin e Kopenhagës dhe një nga studiuesit e studimit, Science Nordic.

Qëllimi i studimit ishte për të gjetur se kur ka ndodhur, vija ndarëse mes popujve që u bënë evropianë dhe aziatikë. Së bashku me gjetjet e tjera, duke përfshirë një kockë nga Siberia, shkencëtarët besojnë se ky dallim ndodhi diku midis 37 000 dhe 45 000 vjet më parë.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close