Rusia do të krijojë tri ndarje të reja ushtarake në krahun e saj perëndimor,të regjimenteve bërthamore!

MOSKË (Reuters) – Rusia do të krijojë tri ndarje të reja ushtarake në krahun e saj perëndimor në vitin 2016 dhe për të sjellë pesë regjimente të reja strategjike të raketave bërthamore në shërbim, tha Sergei Shoigu, ministri Rus i mbrojtjes ,i cili citohet nga agjencitë e lajmeve të martën.

File photo of Russian servicemen equipping Iskander tactical missile system at Army-2015 international military-technical forum in Kubinka

Russian servicemen equip an Iskander tactical missile

Shpallja e Shoigu ishte në përputhje me një multi-miliardë dollarë modernizim i ushtrisë ruse, e cila është aktualisht duke ndërmarrë sulme ajrore në Siri pasi ka aneksuar rajonin Ukrainës Krime në vitin 2014.
Shoigu nuk e ka shpjeguar motivimin për formimin e divisioneve të reja, por tha se do të jetë një nga detyrat më të rëndësishme për ministrinë e mbrojtjes këtë vit. Ai tha se çdo qark ushtarak duhet të pres që t’i nënshtrohet kontrollit në vitin 2016.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close