Qeveria Daneze sjell draft ligjin për konfiskimin e të mirave materiale nga refugjatët

Qeveria Daneze ka informuar sonte se ka arrirë marrveshje me partinë kryesore opozitare për draftligjin i cili parasheh konfiskimin e të mirave materiale dhe me vlerë nga refugjatët,në mënyrë që shteti të financojë qëndrimin e tyre në këtë shtet.

lokke

Partia liberale e premierit Danez Lars Løkke Rasmussen dhe partnerët e saj të djathtë,partia popullore daneze DF ,partia konzervative Popullore,..kan arritë marrveshje me partinë socialdemokrate për përmbajtjen e tekstit për të cilin nesër do të diskutohet në parlament.

Në këtë text i jepet autorizim policisë që të konfiskoj/marrë të mira materiale kërkuesëve të azilit në mënyrë që shteti të mund ti financoj dhe mbuloj nevojat e tyre,siq jan strehimi dhe ushqimi.Sipas draftit,refugjatëve do tu mundësohet të kenë deri në 10.000 kruna si dhe stoli si dhe portrete familjare nëse nuk jan të një vlere të madhe.Nuk do të konfiskohen të mira/mallra të cilat kan “vlerë emotive të veqantë” për migrantët.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close