Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

NASA ka formuar departmentin për mbrojtjen e Tokës nga asteroidët

Agjensia amerkane e gjithësisë NASA e ka themeluar zyren për koordinim të mbrojtjes planetare e cila do ta mbronte Tokën nga asteroidët dhe kometat të cilat do afroheshin shumë planetit tonë.Ka njoftuar sot CNN.

impact-diagram

Ky department i ri do duhej që ti zbulojë sa më herët që të mundet ,objektet e rrezikshme si asteroidë e kometa të cilat do i afroheshin Tokës më afër se 7,5 milion kilometra dhe të cilët jan mjaft të mëdhenj 30 -50 metra për të qenë të rrezikshëm për tokën .

astero

Në rast se konstatohet se diçka e rrezikshme po vjen nga toka,ekipa e NASA do të duhej të koordinohet me qeverinë amerikane dhe të bëjnë planin për reagim.Me departmentin e NASA për mbrojtje nga asteroidët do të bashkëpunojë edhe shkencëtarët Rus.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close