Dorëhiqet kryeministri i Maqedonisë Gruevski

Nikola Gruevski kryeministri maqedonas ka dhënë dorëheqjen e cila rrjedh si pasojë e një krize politike në Maqedoni si dhe pjesë e marrveshjes së quajtur “Përzhino”.Marrveshjen “Përzhino”e kan nënshkruar lideri i socialdemokratëve SDSM si dhe ai i VMRO DPMNE.Në marrveshje kanë marrë pjesë edhe dy partitë më të mëdha shqiptare në Maqedoni BDI dhe PDSH.

gruevski

Pas një krize disa muajshe si dhe pas akuzave të ndërsjella marrveshja është arrirë me ndërmjetsimin e Bashkimit Europian si dhe SHBA.Kjo marrveshje parasheh ndryshime ligjore dhe institucionale.Si dhe njëqind ditë para zgjedhjeve lideri i VMRO njëkohësisht edhe premieri i Maqedonisë Gruevski duhet të dorëhiqet për ti hapur rrugë formimit të një qeverie kalimtare e cila do ti përgatiste zgjedhjet e parakohëshme parlamentare.
Qeveria e përkohëshme do duhej formuar më së voni deri më 15 janar,që zgjedhjet e parakohëshme të mund të mbahen më 24 prill.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close