Një Tufan i madh po formohet mbi Atlantik.Më i shpejti në 75 vjet thotë NASA!

Një tufan i quajtur Aleks,është formuar në afërsi të ishujve Azor dhe kërcnon të bëjë dame të mëdha.Një fortunë e vogël është shndrruar në tufan për dy ditë!

tufan

Ky tufan atlantiku është i pari i cili është formuar kaq shpejtë që nga viti 1938,Thonë nga NASA.Tufanët si zakonisht formohen duke fillu nga qershori deri në nëntor,kurse fortunat e para fillojnë nga korriku.Aleks,veqse ka fillue të shkoj 85 milje në orë,thotë NASA.

Ekspertët thonë se Aleks,kërcënon me ,rrëshqitje,vërshime të papara dhe me valë të rrezikshme në afërsi të brigjeve të deetit.Ky tufan është vendosur diku 790 kilometra në jug të ishujve portugeze Azore .

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close