Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

UNMIK:i’ll be Back!

 

Nga:Xhelil Arifi


 

Na Ishte njihere UNMIK e për shumë umnik,e kur ne shpallëm republikën ai iku ,në fakt nuk iku,por u fsheh prapa perdes politike ,bëhej sikur nuk ishte këtu por na shfaqej atëhere kur nuk na duhej fare,e fuqinë egzekutive (gjyqsore e sene që kan të bëjnë me do gjëra ligjore)ia la organeve kosovare,kinse, në bashkshortësi me “bijën” EuLex!E Eulex erdhi e morri paga të mëdha e po ikëne nuk zuri asnjë peshk të madh.Jo pse nuk pati ku të peshkonte,por doli se ata nuk ishin” peshkatar” por ma shumë gjuetar lekësh dhe mundësisht femërash të bukura.

UNMIK

Më kujtohet një muhabet i imi,naiv me një UNmikas nga Ukrainas,kur ne shpallëm republikën e radhës e kur mendonim se me kaq kish mbaruar punë Umnik (Kështu e quajn e e quanin shumë nga ne).Ikët ju ë,i thash me plot bindjen se tani ishte vetë qështje kohe dhe ata do të zhdukeshin me erën!He he ,qeshi me cinizëm i biri i qenit dhe ma ktheu “Frenoje pak euforinë,my friend se nuk është kaq e lehtë të na heqni qafet neve!”De i hipi makinës ,nga soji i atyre gjipave të mdhenj e të bardhë,dhe shkoi.Mendova unë.
Dhe tani po na ktehen përsëri.Dhe a e dini si po më duket,sikur vampirët që presin kohen dhe dalin nga vendfshehja e tyre ,ku ishin fshehur nga ajo rreze dielli e shpresës dhe tani që ka filluar të bie errësiara ata do dalin dhe okupojnë hotelet tona.Dhe nga aty ta vazhdojnë biznesin e tyre të ngecur.Kështu të paktën po paralajmrohet nga burime diplomatike nga New York.Kompetent nga asambleja gjenerale e OKB veq po e bëjnë planin për riorganizimn e UNMIK dhe rikthimin e biznist të vjetër që për një kohë ia kishte lënë EULEX.Edhe pse këta tanë po mundohen që ta zbehin qëllimin dhe rëndësinë,mos u habisni se edhe për qorba të tjera që ziheshin në Newyork na thonin se nuk do të na i përvlojnë buzët por na dogjën keq!e mbani mend planin 6 pikësh të Ban ki Munit.dhe ja ku i kemi plot “Zajednica” dhe shumë bisedimekinse”teknike”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close