Profa Stephen Hawking,ka edhe një lajm të keq për njerzimin:Ne do ta zhdukim vetveten tonë!

Ai ka sugjeruar më parë se kolonizimi i planeteve të tjera do të jetë e vetmja mënyrë që raca njerëzore mund të mbijetojë, por ai paralajmëron se ne mund të humbasin Tokën në një lloj katastrofe të madhe para se ne kemi një shans për ta bërë këtë si duhet.

556893830825f5354c9689fd964cec7b

“Edhe pse mundësia e një fatkeqësie në planetin Tokë në një vit të caktuar mund të jetë mjaft e ulët,” shpjegoi ai, “por me kalimin e kohës, do të jet e mundshme me siguri një mijë apo dhjetë mijë vitet e ardhshme.
“Deri në atë kohë ne duhet të jemi shpërndarë në hapësirë, dhe yjësi të tjerë, kështu që një fatkeqësi e mudshme në Tokë nuk do të thotë edhe fundi i racës njerëzore.
“Megjithatë, ne nuk do të krijojmë koloni vetë-mbajtse në hapësirë ​​për vite të paktën jo në njëqind vitet e ardhshme, kështu që ne duhet të jemi shumë të kujdesshëm në këtë periudhë.”
Kjo nuk është hera e parë që profesori ka paralajmruar ;ai ka paralajmëruar më herët se robotët AI ,do të na fshijnë nëse ne nuk i ndalojmë ata së pari dhe se të huajt/alienët armiqësorë jan gati për të na shkatërruar.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close