Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Sot ndrroi jetë në Romë Ettore Scola,regjisor i mirënjohur Italian

Kujt i kujtohet Down and Dirty (Brutti, sporchi e cattivi) filmi grotesque i regjisorit të mirënjohur italian Ettore Scola,e di se bota e filmit ka humbur sot regjisorin e madh kur dëgjon se ai ka ndrrue jetë në moshën 85 vjeçare sot në Romë.

Ettore ScolaAi gjatë karrierës së gjatë ka gjiruar më shumë se 40 kino filma dhe dokumentar,nga të cilët më të njohur ishin,We All Loved Each Other So Much (C’eravamo tanto amati), A Special Day (1977), That Night In Varennes (1982),What Time Is It? (1989) dhe Captain Fracassa’s Journey (1990)Viva Italia!
Ai punoi me nga ata aktorët më të njohur italian ;Sofia Loren,marcello mastroianni,Vittorio Gassman,Nino Manfredi..!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close