zinnia,bima e parë që lulëzoi në stacionin hapsinor

zinnia,bima e parë që lulëzoi në stacionin hapsinor

Astronauti Scott Kelly ia ka arritur që i pari nojhere ta rrisë një lule në gjithësi edhe atë në stacionin hapsinor.Lulja zinnia e cila në Tokë mund të gjendet në jugperëndim të Amerikës,që nga tani mund të shihet e lulëzuar edhe në gjithësi.

zinnia

Scott me krenari e ka vu foton në rrjetet sociale ku shkruan “lulja e parë ndonjëhere në gjithësi”.Ekuipazhi i stacionit hapsinor ia ka arritur që ta rris një bimë atje lart,por një sallatë të gjelbër.Kjo është hera e parë që një bimë arrinë fazën e lulëzimit!Ky sistem i rritjes së bimëve ngërthen llambat blue,gjelbërt dhe të kuqe të cilat e përshpejtojnë rritjen e bimës.Edhe pse kjo lule nuk hahet,rritja e saj mundëson përmirsimin e sistemit të bimëve që lulëzojn si p.sh domatja,e cila pastaj do të mund të kultivohej dhe të përdorej për ushqim në stacione hapsinore.

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close