Shkencëtarët të bindur:Kemi evidencë të mirë për planetin e nëntë në sistemin diellor

Cape Canaveral, Fla (AP) – Shkencëtarët njoftuan të mërkurën se ata më në fund kanë “prova të mira” për Planetin X, planet i nëntëi vërtetë në skajet e sistemit tonë diellor.

Planet X
Koncept artistik

Gjigandi i gazit është menduar të jetë pothuajse aq i madh sa Neptuni dhe orbiton miliarda milje përtej rrugës së Neptunit – largët mjaftueshme sa që i duhet 10.000 deri 20.000 vjet për ta bërë një rrotullim rreth diellit.

Ky Planet 9, siq e quajti Instituti i studimeve teknologjike në Kaliforni , nuk është i markuar ende. Ata mbështesin konstatimet e tyre në modelimin matematik dhe kompjuterik, dhe parashikojnë zbulimin e tij me anë të teleskopit brenda pesë ose më pak vjetësh .

ky institut publikoi të mërkurën hulumtimet e tyre në Astronomical Journal, sepse ata duan që njerëzit tu ndihmojnë për ta gjurmuar atë.

“Ne mund të kishim qëndruar të qetë dhe në heshtje në pesë vitet e ardhshme gjatë kërkimit në qiell në shpresë se do ta gjenim vet atë. Por unë do të parapëlqeja që dikush ta gjente atë më shpejt, se sa unë ta gjej atë më vonë”, tha astronomi Mike Brown The Associated Press.

“Unë dua të shoh atë. Unë dua ta shoh atë se si duket. Unë dua të kuptoj se ku është, dhe unë mendoj se kjo do të ndihmojë.”

Pasi të jet zbuluar, Brown insiston se nuk do të ketë debat planetar Pluto-style.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close