Ivanović ,vetëm nëntë vite për krime lufte

Oliver Ivanović është shpallur fajtor për krime lufte në Kosovë,para gjyqit në Mitrovicë dhe është dënuar me nëntë vite burg!

Oliver-Ivanovic11

Ai është akuzuar për vepër penale,krim lufte të kryer mbi popullatën civile më 1999 dhe 2000.
Është dënuar për pikën e parë të akuzës ndërsa për të dytën është shpallur i pafajshëm,e cila kishte të bënte me krimet e vitit 2000.

Ndërsa kolonelin e pensionuar të MUP Dragoljub Delibašić,juristin Nebojša Vujačić,dhe profesorin Aleksandar Lazović gjyqi i ka liruar si të pa fajshëm.
që të gjithë në fillim ishin deklaruar si të pa fajshëm.

Ivanovićin e ka dënuar gjykata e EULEX ,të cilës i ka pri gjykatsja rumune Roksana Komsa.Ai do të mbetet në paraburgim deri sa të hyjë në fuqi gjykimi.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close