George Soros thotë se “Bashkimi Europian po shpërbëhet”

George Soros thotë se “Bashkimi Europian po shpërbëhet”

George Soros ky magnat bisnesi i cili po merr pjesë në forumin ekonomik botëror në Davos po thotë se Bashkimi Europian po shpërbëhet ,kurse kriza e refugjatëve e ka lënduar kancelaren gjermane Merkel.Ai tha se panika është e pranishme në politikën europiane të azilit!

soros

Ndërsa për kancelaren Gjermane thotë:”Ajo dëshironte ta ndaloj krizën me refugjatë ,dhe kështu rezikoi kapitalin e vet politik,sepse gjesti isaj i hapjes së Gjermanisë nuk ishte pritur mirë”
Ai flet edhe për atë se si Kinëne pret një “aterrim” i rëndë i cili do ti kontriboj një deflacioni global.”kjo është patjetër ,por Kina do t’ia arrijë duke iu falemnderuar rezervave të saja të mëdha devizore.”
Soros shton se edhe Rusia është në pozicion shumë të dobët,por beson se ka mjaft rezerva vetëm për edhe disa vjet.

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close