Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Ne (galaxia jonë) jemi në kurs kolisioni/ndeshjeje me galaxinë Andromeda

 

Një luftë epike është duke ardhur në mes galaxisë sonë dhe Galaksisë Andromeda,e cila është duke ardhur nga ne në shpejtësi prej 250,000 mph.

Astronomët vlerësojnë se 3.75 miliard vjet nga tani, Toka do të gjendet në mes ngjarjes më të madhe galaktike në historinë e planetit tonë, kur këto dy galaktika gjigante do të përplasen.

Për fat të mirë, ekspertët mendojnë se Toka do të mbijetojë, por kjo nuk do të jetë plotësisht e pa afektuar . Përplasja do të shpaloset mu para nesh, duke ndryshuar qiellin e natës të duket si asgjë që një njeri ka parë më parë.

Ja kështu konceptohet ky udhëtim në të ardhmen :

 

 

Larg nga dritat e qyteteve,në një natë të qartë,kështu duket qielli sot:

1

 

Tani për tani ,Andromeda është 2.5 million vite drite larg

2g

Vetëm pak para collisionit të Andromedas,banorët nga Toka do të kenë një pamje madhështore

3g

 

Të dy galaxitë do tia bëjnë punën shpejtë njëra tjetres

4g

 

Ende s’është fundi

 

5g

 

Sepse galaxive të ngjitën tërësisht së bashku u duhen miliarda vjet

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close