A jan Washington dhe Moskva afër arritjes së kompromisit për atë se kush do të jetë pjesë e negociatave paqësore në GJenevë për Sirinë?

Sipas mediave botërore,shefat e dplomacive përkatëse Kerry he Lavrov,në parim jan pajtuar që në bisedime të marrin pjesë dy grupe të ciklat e kundërshtojnë kryetarin Sirian,Asad.
Shumë negociata të cilat ishin iniciuar nga Kombet e Bashkuara,jan shtyer për shkak të mos marrveshjeve në mes të Rusisë dhe SHBA,rreth asaj se cilat grupe opozitare uhet të jenë pjesmarrëse në takime.

l - k

Washingtoni kërkon që në bisedime të marr pjesë formacioni ushtarak islamik Jaysh al-Islam të cilën me para dhe me logjistikë e mbështetë Arabia Saudite.Esë cilës Moska i kundërshton ashpër dhe kishte kërkuar që bisedimeve tu bashkohen grupime opozitare të matura dhe persona siq jan,ish zavendëskryeministri Qadri Jamil dhe funkcioneri Kurd Saleh Muslim.
Sipas disa informacioneve ana Ruse ka lëshuar pe dhe për këtë ana Amerikane ka vrndosur që të mos kundërshtoj ardhjen e delegacioneve tjera nga opozita siriane.I dërguari special i KB do ua dërgoj thirrjet përfaqësuesëve dy grupeve opozitare të propozuara një nga USA dhe tjetra nga Rusët.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close