Muskujt dhe eshtrat dhëmbin më shumë, në dimër!

A e dini se pse Antireumatikët,gjatë kohës së dimërit jan në mesin e barërave më të kërkuara,sepse kushtet klimatike jo të favorshme shtojnë ankimet nga sëmundjet reumatike.
Veqanërisht ata që jan më të sëmurë reagojnë në ndrrim të temperaturave të jashtme ,a me vështirësi i përballojnë ndryshimeve të shpejta.

PreventionOfRheumatic

këtyre pacientëve u pengon,kur frynë era ,mjegulla a më së vështiri e kanë ditën para se të ketë reshje,kur nga reaksionet meteoropatike më së shpeshti lajmrohen dhembje të shtuara.shtangim nyjesh ,depresion, lodhje,përgjumësi.
Kështu që pa arsye nuk duhet që ti ekspozoheni të ftohtit,posaqërisht kur është me erë që fryen.Kundra dhembjeve më së miri është të bëni ushtrime fizike edhe atë duke ju këshilluar fisioterapeuti.

Nëse ju duhet të dilni jasht nëpër kohë të ftohët dhe me frymë me reshje,atëhere mos të jetë kjo heret në mëngjes dhe në mbrëmje.Mbroni duart me dorëza,dhe këmbët me çorape të ngrohta.po ashtu edhe këpucët të ngrohta dhe komode.Sepse në kohë të ftohtë muskujt mblidhen dhe humbin elasticitetin,dhe për këtë arsye rritet mundësia që shpie deri te tensionet dhe lëndimet e muskujve.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close