Vezët.Sa jan ato në të vërtetë të shëndetshme?

Viteve të fundit,përkundër atyre të më parshme kur trumbetohej nga të gjitha anët se vezët jan të shëndetshme,dëgjojmë se ato jan të pa shëndetshme për organizmin tonë dhe më shumë i shkaktojnë atij dame se sa që i bëjnë mirë!Edhe atë,më së shumti kritikohen për shkak të kolesterolit.Por hulumtimet e fundit tregojnë se vezët megjithatë janë të shëndetshme dhe ju mund lirisht ti konsumoni ato.

eggs

Në të vërtetë,shkenëtarët Kinez kanë zbuluar se vezët përmbajn një komponentë kyqe përgjegjëse për uljen e shtypjes së gjakut.Është fjala për peptid i cili ,siq theksojnë hulumtuesit,ka fuqi të ndalimit të rritjes së shtypjes.

Autori i hulumtimit Zhipeng yu thotë se” hulumtimi ka treguar se vezët mund ti konsiderojmë ushqim të shkëlqyeshëm.Përveq që mund ti konsumojmë në mënyra të ndryshme ,ato jan edhe të shëndetshme”

Këto zbulime jan të rëndësishme duke marrë parasyshë se një numër i madh i njerzëve në botë kanë shtypje të lartë gjaku.Megjithatë këta thonë se duhen hulumtime të mëtutjeshme që të zbulojmë se si veprojnë të gjithë përbërësit e vezës së bashku.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close