Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Australia përsëri vë republikën në opcion kundrejt monarkisë

Edhe pse qysh në vitin 1999 Australianët votuan kundër Republikës në një referendum dhe për qëndrimin nën kurorën e mbretrisë së Britanisë së Madhe ,tani kjo qështje është hapur prap me një dokument të cilin e kanë nënshkruar gati të gjithë udhëheqësit e shteteve të unionit,dokumentin që vendi të bëhet republikë.

aust inde

I vetmi që nuk ka nënshkruar është ai i Australisë Perëndimore C.Barnet.I cili thotë se se mbështetë që Australia të bëhet republikë por tani nuk është momenti për këtë.Mirpo që nga koha kur Malcolm Turnbull ka ardhur në pushtet,ai thotë se nuk do duhej të vijë deri tek ndryshimi përderisa nuk mbaron mretërimi i Elisabeth ll.

Dokumentinme të cilin mbretresha do të zavendësohej me republikë e kanë nënshkruar premierët e Australian Capital Territory,New South Wales, Northern Territory, Queensland,South Australia,Tasmania,Victoria.Premieri i Australisë Jugore thotë:”Ka kohë që Australia është dashur të bëhet sovran i vetvetes.”

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close