Admirali marinës ushtarake të SHBA Mark Ferguson vizitoi Kosovën dhe Kforin

Trupat ndërkombëtare në Kosovë (KFOR) kishin një një vizitë të rangut të lartë,në fakt ato i vizitoi admirali i marinës ushtarake të SHBA Mark Ferguson.Me këtë rast ai u takua edhe me zyrtarë të lartë të Shtetit.

mark fergus

Siq është informuar nga shtabi i komandes kryesore të KFOR,Admirali amerikan ëashtë takuar me kryeministrin Isa Mustafa,drejtorin e policisë Shpend Maxhunin,komandantine FSK Rrahman Ramën dhe episkopin -Rashko-Prizerenski Teodosien.

Njoftohet se komandanti i KFOR Mileta e njoftoi ,admiralin për ngjarjet më të reja dhe situatën e sigurisë në vend si dhe në përgjithësi në Ballkan.Gjithashtu njoftohet se pjesë kryesore e vizitës së admiralit ishte takimi dhe biseda me faktorët zyrtar kyq të sigurisë,si dhe përpjekja për stabilizimine Kosovës.

“Komandantët kanë biseduar për rëndësinë e pranisë së KFOR në Kosovë për mbajtjen e një ambienti të sigurtë dhe të qetë.Aftësia e KFOR të punoj në mënyrë konstruktive dhe të paanshme,dhe në bashkëpunim të afërt me institucionet vendore si dhe ndërkombëtare është e një interesi vital për stabilitetin e gjithë ballkanit”,thuhet në komunikatë

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close