Bernie Sanders kandidati të cilit i prognozohet se mund ta fitoj Shtëpinë e Bardhë,dhe për qëndrimin i tij për intervenimin amerikan në Kosovë

Ne kemi shkruar edhe më heret për një kandidat nga demokratët i cili pretendon shtëpinë e bardhë e të cilit i prognozohet edhe fitorja.E ai është Bernie Sanders me prejardhje hebreje.

Bernie Sanders

Dhe nëse fiton ai ja çfare duhet të dinë Europianët ,Shqiptarët dhe pjesa tjetër e botës për të,në aspektin e angazhimeve politike ndërkombëtare.
Ai e admiron mënyrën skandinave të udhëheqjes së shtetit.Është kundër zgjerimit të NATO-s.
Në krahasim me zonjën Clinton ish sekretaren amerikane për punë të jashtme i mungon ndiesia dhe përvoja për qështje të politikës së jashtme.Megjithatë edhe ai i ka idetë dhe qëndrimet e tija për këtë.Përgjithësisht i kundërvihet aksioneve ushtarake,dhe për këtë arsye ka votuar kundër pjesmarrjes së Amerikës në luftën e parë të gjirit Persik.Mirpo e ka përkrahur invazionin e Afganistanit gjatë qeverisjes së George W.Bush pas sulmit të 11 shtatorit,e i cili më vonë kishte votuar kundër luftës dhe invadimit të Irakut.

Por edhe pse kundër luftrave dhe intervenimeve në përgjithësi,në website të tij shkruan se ai e kishte përkrahur dhe votuar intervenimin amerikan në Kosovë.Dhe është interesant se edhe pse është kandidati i parë Hebrej i një partie të madhe amerikane ai në fakt gjat kampanjës as që ka folur për Izraelin!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close