Can Dündar dhe Erdem Gül dy gazetarë turq që akuzohen nga prosecutori për spionazhë,rrezikojnë burg të përjetshëm!

Organet gjyqësore në Turqi vazhdojnë me ndjekjen dhe gjykimin e gazetarëve të cilët publikojnë gjëra të cilat nuk jan në interesin e qeverisë Turke.
Jan dy gazetarë të gazetës Cumhuriyet,Can Dündar redaktor,dhe Erdem Gül reporter nga ankara të cilët përballen me akuzë për spiunazhë se kinse kan punuar për një kompani amerikane për ta diskredituar qeverinë turke!

151126132115_can_dundar_ifade_624x351_bbc_nocredit

Këtyre u kërcënohet burg i përjetshëm për shkak se kishin publikuar tekxte për atë se qeveria turke armatosë ekstremistët në Siri,përcjell BBC.Komisioneri Europian Johanes Hahn është i shokuar gjyqin,përderisa organizata Human Right watch theksoi se gazetarët vetëm po bëni punën e tyre.Në një shkrim të publikuar në majin e vitit të kaluar në Cumhuriyet është publikuar edhe video në të cilen shihet ku policia gjen armë në kamionë si dhe atë se është e lidhur me shërbimin inteligjences turke.

Që atëhere kryetari TurkErdogan kishte porositur se xhirimi ishte sekret shtetror dhe ata të cilët e kan publikuar xhirimin do të paguajnë çmim të lartë!Këta të dy jan burgosur në nëntor,sese jan akuzuar se kanë bashkëpunuar me lëvizjen e Gülen Hizmet,për të krijuar bindjen se zyrtarët turq po u ndihmonin terroristëve.Javën e kaluar edhe nënkryetari amerikan Biden ,gjatë vizitës në Ankara i kishte bërë thirrje qeverisë turke që ta mbrojnë lirinë e të shprehurit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close