Merkel:Refugjatët Sirian,dhe Irakian do të kthehen në vendet e tyre mu sikur 70% e ballkanasve!

Sipas Angela Merkel,kancelares Gjermane,kur të mbaroj konflikti në siri dhe Irak ,edhe kërkuesit e azilit nga ato vende do të kthehen mga kan ardhur.Mu sikur Ballkanasit të cilët 70% nga ta të cilët kanë aplikuar për azil në Gjermani në vitet 90,tani jan këthyer në shtëpi.

merkel-fluechtling-10

Përpos përpjejeve që refugjatët të integrohen dhe tu ofrohet ndihmë,me rëndësi” thotë ajo është të theksohet se atyre u ipet leje qëndrimi për një kohë të caktuar.
“Duhet tu themi njerzëve,që ky është status i përkohshëm rezidencial.Dhe presim që kur të mbretroj paqja përsëri në Siri dhe Irak,ju të ktheheni përsëri në vendet e juaja të lindjes me tërë përvojën e fituar këtu” ka thënë Merkel në një mbledhje të CDU në Mecklenburg.

Ajo ka shtuar se dhe 70 përqind e të ikurve nga luftat e ish Jugosllavisë,gjatë viteve të nëntëdhjeta jan kthyer në shtëpitë e tyre ,përcjell Reuters.Ajo gjithashtu ka thënë se me shtrëngimin e ligjit për azil pritet që të bie ndjeshëm numri i refugjatëve,si dhe një zgjedhje europiane e problemit të refugjatëve është e domosdoshme.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close