Apel i Federatës Botërore të Gazetarëve,IFJ është koha që të bëhet diçka,sepse gazetarët gjithnjë e më të rrezikuar.Ata po vriten gjithnjë e më shumë!

Përderisa bota ka shkuar drejt zhvillimit të saj më të hovshëm në të gjitha aspektet edhe në atë teknologjik edhe shoqëror,dhe gjithnjë në kuadër të kësaj është trumpetuar edhe zhvillimi demokratik dhe një botë më e sigurtë dhe e lirë ku do të rrespektoheshin liritë dhe të drejtat e njeriut,ku hyn edhe ajo e të shprehurit dhe e medias,e zëdhënëse e së cilës është vet media e cila është ajo që në dekadat e fundit ka ecur më së shumti përpara,ka dalur të jet një lloj bumerangu për të,për të keq ,e më së shumti për motorin shtytës të medias për gazetarin!!

2016-31-1--11-10-11

Kështu të paktën del nga raporti më i ri i federatës ndërkombëtare të gazetarëve IFJ,e cila thotë se dhjetë vitet e fundit ishin më të rrezikshmet për gazetarët.

Në raport thuhet se në 25 vitet e fundit jan vrarë S’paku 2.297 gazetar të punësuar në mediume,përderisa raportonin dhe informonin botën për revolucionet,kriminalitetin,luftërat,korrupcionin.Çka është akoma më keq ,vërasësit akoma veprojnë të pa dënuar.

Në vitin 1990 i pari kur është mbajtë evidencë për numrin e gazetarëve të vrarë,kan qenë 40,por që nga viti 2010 për çdo vit më shumë se 100 kanë pësuar për vdekje përderisa ishin duke kryer punën e tyre,përcjell agjensia AP.

Anthony Bellanger sekretar gjeneral i IFJ ka thënë se më i tmerrshmi vit për gazetarët ka qenë viti 2006 kur jan vrarë 155 gazetarë.

Në listen e vendeve më të rrezikshme në 25 vjetët e fundit është Iraku,ku jan vrarë 309 gazetarë,që pason nga Filipinet dhe Meksiko.

“Me këtë raport duam të tregomë se është koha që me të vërtetë diçka të bëhet”

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close