Një “Planet X” i fshehur ka mundësi të orbitoj në pjesën e jashtme të sistemit Diellor

Diçka shumë e çuditshme duket se po ndodhë përtej Plutonit. Astronomët kanë detektuar për më shumë se dy dekada që ish planeti i vogël nuk është i vetëm në buzë të sistemit diellor: është pjesë e një reje të gjerë të objekteve të akullta të njohur kolektivisht me emërin si Kuiper belt /brezi i Kuiper.

-Xplanet

Por ndryshe nga shumica e bashkudhëtarëve , dhe ndryshe nga planetet dhe shumica e asteroideve, të cilat orbitojnë midis Marsit dhe Jupiterit, një grusht i vogël i objekteve të brezit Kuiper, ose KBOS, kanë orbita që janë vendosur çuditshëm. Për ndonjë gjë, ato marrin shtigje jashtëzakonisht të zgjatura udhëtimi rreth diellit, ndryshe nga orbita afërsisht rrethore e shumicës së trupave planetare.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close