Motori ionik që shpie në Mars,dhe kthen prapa me një mbushje të vetme!

Shkenctarët nga unversiteti i Sydney -Australia,pretendojnë se kanë krijuar motorin Ionik më efikas në botë që lë mbrapa edhe motorin HiPEP të NASAS,i cili për momentin mbanë rekordin në njësi gjeneruese ionike.Këtë Njesi/motor gjenerues ionik e ka krijuar Dr Patrick Neumann duke u mbështetur në thesen e tijë Ph.D,dhe i cili po përdorë këtë inovacion për të formuar bazën e kompanisë së tijë Neumann Space,raporton the weekly student-gazetë studentore e University of Sydney.

66845_2

Kjo njësi e re gjeneruese/motor është,do duhej të jetë kaq efikas sa me një rezervuar të vetëm mund të shkojë dhe të kthet nga Marsi.
Makina Neumann është shumë e ndryshme nga ajo HiPEP e NASA-s , duke u mbështetur në parimet bazë në principet bazë në fuqizimin e njësisë gjeneruese.. Në sistemin Neumann , ai përdor një djegëse të ngurtë dhe një hark elektrik për të avulluar propellantin në një re të joneve , elektroneve dhe avuj neutralë. Kjo përzierje është përshpejtuar nëpërmjet një rrjeti anode dhe pastaj fokusohet duke përdorur një fushë magnetike . Ky kombinim bënë përzierjen e gasit në një model kontinual të shkurtër dhe të lehtë breshërie drite .

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close