Hamendje etimologjike;Kush nga kush rrodhi ,kërtolla nga kartoffel apo e kundërta?!

Anton Pllumaj nga Malësia e Madhe në faqene tij të Facebook postoi një foto ku shihej duke punua në arë më saktë duke mbjellë.Dhe sipër fotos kish shkruar këtë :
“Koha e mir sot per me mbijell kertolla (patate) ne Malsi 😉 me nji metode shum te vjeter ”

12642537_1261975247152944_3227997502038736998_n

E tash kush nga kush rrodhi ,kertolla nga kartoffel,apo e kudërta?Mu për këtë edhe shtrova pyetjen ma lartë në titull!Sepse ne jemi dëshmitar të asaj se kohëve të fundit gjithnjë e ma shumë po bëhet e qartë se shumë nga gjuhët e sotëme botërore kanë “Huazuar” nga pellasgo-yllirishtja,përkatësisht nga derivati Arbënishtja!Edhe pse në Europë njihet tek pas zbulimit të Amerikës!!?

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close