Vrima e zezë supermasive,që nuk do të duhej të jetë e tillë!

Vrima e zezë supermasive e gjetur tash së voni në qendër të një galaxie,është shumë më e madhe se sa do duhej të ishte,e astronomët nuk e dinë pse.

NASA AGN illustration

credit:NASA

Galaxia e njohur si SAGE0536AGN, gjendet diku rreth 2 billion vite drit larg tokës dhe përmbanë
masë 25 billion here më të madhe se ajo e Diellit.
Galaxitë e madhësisë së tillë,zakonisht kanë në qendër vrimë të zezë ekuivalente me masën e
12 milion Diejve.Por SAGE0536AGN është 30 here më e rëndë se ajo masë,dhe peshon masën e 350 milion diejve.Sugjerojnë studimet e fundit.

“Galaxitë kanë një masë të madhe dhe rrjedhimisht/poashtu edhe vrimat e zeza në to” Thotë,autori i njohur Jacco van Loon,astrofizikan në universitetinKeele në UK.”Kjo vërtetë është shumë e madhe për “këpucët” e saja.Thjeshtë nuk do të duhej të jetë e mundur që të jetë kaq e madhe.”

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close