A do të dalin edhe subjektet politike të pakicës Serbe në Kosovë me kandidaturën e tyre për kryetar të Kosovës?!

Në këtë lëmshin e zgjedhjes së kryetarit të Kosovës ,dalngadale po rrëshqasin edhe subjektët politik nga pakica serbe në Kosovë të cilët kan hyrë në fazën e asaj se a do ta përkrahin kandidaturën e z.Thaqi apo kanë një opcion tjetër rezervë,e për të cilën gjë kryetari i listës “Srpska” Slavko Simić thotë se Serbet mund edhe ta kenë kandidatin e tyre për president të Kosovës!Ai ka thënë se Serbët lehtë mund ti mbledhin 30 nënshkrime në kuvendin e Kosovës për kandidatin e tyre sepse sipas tij “ata kan mardhënie konkrete me të gjitha partitë Shqiptare” si në opozitë ashtu edhe në pozitë ku participojnë!

Lista-Serbe

Serbët së shpejti duhet të vendosin a do ta përkrahin kandidaturen e Hashim Thaqit për president ose të mos e përkrahin atë.Megjithatë për ti ikur kësaj,serbet si serbët ,mendojnë ti ikin kësaj me një dinakëri të vogël.Që do me thënë se ata do të vendosin që ta ofrojnë kandidaturën e tyre ,duke marrë parasyshë që sipas ligjeve të Kosovës gjithësecili që mbledhë 30 nënshkrime të deputetëve mund të jet kandidat për president.A do të votohet është qështje tjetër ,qështje e asaj se a do ti fitojë dy të treten e votave.Edhepse deputetët Serb distancohen nga termi Kryetar i Kosovës,duke thënë se ata e kanë kryetarin e tyre të shtetit dhe atë në Beograd!!!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close