Kryetari ukrainas porositë:Rusia është duke investuar shumë në përgatitje për luftë të hapur me Ukrainën

Presidenti ukrainas Petro Poroshenko në një intevistë për Bild tregon për rrezikun e një lufte të hapur në mes të Ukrainës dhe Rusisë,e cila thotë ai nuk ka qenë kurr ma afër se tani.Poroshenko thot edhe se ,presidenti Rus Putin ka filluar luftë informative edhe kundër Gjermanisë.

russia-mobiliz

Ai në këtë intervistë që ka dhënë gjat vizites së tij në Berlin,ka thënë se Moska nuk ka implementuar asnjë pikë të vetme nga marrveshja paqësore e Minskut,e cila parasheh ndërprerjen e zjarrit në mes forcave ukrainase dhe atyre pproruse në lindje të Ukrainës.

Rusia vetëm sa po shton praninë e saj ushtarake në kufi me Ukrainën,ka tërhequr vërejtjen Poroshenko dhe ka shtuar”mundësia për të shpërthyer një luftë e hapur është shumë më e madhe se sa ishte vitin e kalua.”
Rusia është duke investuar shumë në përgatitje për luftë ka thënë Poroshenko .

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close