vic gjerman për shqiptarët

Shqip:

Në kufi:Një shqipe hipur mbi një biçikletë kalon anejpari,dhe në “gepek” të biçikletës ka një thes të madh,sipër.Doganieri:”A keni diçka për zhdoganim?!!Shqiptari:”Jo.”Doganieri: “Dhe çka keni aty në thes?”Shqiptari:”Zallë.”Dhe kur e kontrollon,Doganieri vërtetohet se:Vërtetë kishte zallë.Një javë të tërë vjen njeri me biçikletë dhe me thesin të ngarkuar mbi të,dhe kalon kufirin.Në ditën e tetë,doganieri fillon të dyshojë përsëri dhe e vetë shqiptarin:”Kallxom përnime çka kie në thes?”Shqiptari “veç zallë!”Doganieri :”Hmm,Pa ta shohim njëhere…”Këtë herë e marrin zallin dhe e sitin-rezultati:Veç zallë.Ky erifi vazhdon edhe vjen për çdo ditë dhe kalon kufirin.Dy javë ma vonë,doganierit i bahet tepër dhe e merr zallin dhe e çon në laborator-Rezultati:Veç Zallë.Pas një muaji të “Transportimit të Zallit” doganierit nuk i durohet ma dhe e vetë njerin:”Unë po ua jap me shkrim se nuk do ju tradhtoj (s’do ju bëjë asgjë) veç kallxom se ti diçka je duke kontrabandue.Tregomë të lutem,çka është ajo!” Shqiptari: “Ok ,biciklla…

FARRAD

Gjermanisht:

An der Grenze: Ein Albaner fährt mit dem Fahrrad vor, auf dem Gepäckträger befindet sich ein großer Sack. Zöllner: “Haben Sie etwas zu verzollen?” Albaner: “Nein.” Zöllner: “Und was haben sie in dem Sack?” Albaner: “Sand.” Bei der Kontrolle stellt sich heraus: Tatsächlich Sand. Eine ganze Woche lang kommt der Mann mit dem Fahrrad und dem Sack auf dem Gepäckträger am Grenzposten vorbei. Am achten Tag wirds dem Zöllner dann aber doch verdächtig und er stellt den Albaner zur Rede. Zöllner: “Was haben sie wirklich im Sack?” Albaner: “Nur Sand!” Zöllner: “Hmm, mal sehen…” Der Sand wird diesmal gesiebt – Ergebnis: Nur Sand. Der Mann kommt weiterhin jeden Tag zur Grenze. Zwei Wochen später wird es dem Grenzer zu bunt und er schickt den Sand ins Labor – Ergebnis: Nur Sand. Nach einem weiteren Monat der “Sandtransporte”, hält es der Zöllner nicht mehr aus und fragt den Mann: “Also, ich gebe es Ihnen schriftlich, dass ich nichts verrate, aber sie schmuggeln doch etwas. Sagen sie mir bitte, was es ist!” Der Albaner: “Fahrräder…

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close