Po ju mund dhe duhet të i hani lëvoret e bananeve

Banana_Peel_for_Healthy_Skin

Po ju mund të i hani lëvoret e bananeve.Ato jo vetëm që hahen por edhe janëtë mira për ju.
Ju që jetoni në botën që quhet europiane/perëndimore,sigurisht për ju është e zakonshme që lëvoret e bananeve të i hidheni në kshin e plehërave.Por njerëzit nga vende të tjera si India kanë përfituar nga të mirat neutronike që sjellin lëvoret e bananeve,për dekada me radhë.

Përderisa brendia e bananës/pjesa e butë e sajë është e butë dhe ëmbël lëkura është e trashë,fijore dhe e hidhur.Që ta konsumoni lëkurën ju ose dota përzieni me mixer frutash ose,të skuqura ose të pjekura,por edhe nëse i zieni për dhjetë minuta.
Nxehtësia shprishë fijet e lëkurës , dhe zhdukë cilësinë e ashpër duke e bërë më të lehtë për ta përtyp dhe tretë.
Etilen ndërvepron me sheqerna dhe fibra në lëkurën e bananes , duke shndrruar sheqernat komplekse në sheqerna të thjeshta dhe zbërthen pektinën , një formë e fibrës në banane që i mban ato të ngurtë.
Ky është shkaku përse bananet e vjetra duken më të dobëta .Në të njëjten kohë hormonet tjera i dobësojnë pigmentet e gjelbërta të lëvores dhe u japin ngjyrë të verdhë dhe në fund,braun/kafe.
Përfitimet neutronike
Pjesa e brendshme e butë e bananës mesatare përmbanë përqindje të rëndësishme të racionit të rekomanduar të ushqyesve të ndryshëm ditor,si:

12 % e fibrave tuaj të përditshme , e cila ndihmon me tretje dhe mund të ndihmojë për të ulur rrezikun e diabetit
17% nga vitamina e juaj C,e cila është e rëndësishme për sistemin tuaj immun,si dhe për rritje dhe zhvillim
20% nga vtamina e juaj B-6,e cila ndihmon aftësinë e trupit që ta shndrrojë ushqimin në energji.
12 % e kaliumit tuaj , e cila ndihmon në zhvillimin e qelizave , indeve dhe organeve në të gjithë trupit
8% e magnesit tuaj i cili është i rëndësishëm për prodhimin e energjisë trupore dhe rregullimin e glukoses dhe nivelet e shtypjes së gjakut
Por nëse ju e hani bananen të tërën,lëkuren tok me pjesën tjetër të butë ju do të keni të mira shëndetsore akoma ma të larta:
“[ Lëkura ] përmban sasi të lartë të vitaminës B6 dhe B12 , si dhe magnez dhe kalium . Ajo gjithashtu përmban disa fibra dhe proteina, ” tha mjekja e dietes në San Diego Laura Flores
sipas LiveScience

“[The skin] contains high amounts of vitamin B6 and B12, as well as magnesium and potassium. It also contains some fiber and protein,” San Diego-based nutritionist Laura Flores told LiveScience.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close