Çfarë do na thotë NASA të hënën?Se ka ujë në Mars

NASA ka paralajmruar për të hënen një konferencë shtypi,lajmrojnë mediumet botërore.Megjithëse do bartet nga autoritete të larata të agjensisë duke përfshirë edhe Jim Green drejtor i NASA-së për shkencë planetare si dhe shkenctari drejtues për programin Mars Exploration Michael Meyer.Të ftuar të tjerë janë hulumtues relativisht të pa njohur nga universitete amerikane,kan quar në spekulime publikuesit teknologjik dhe shkencorë.

converted PNM file

“supozimi jonë më i mirë:uj i rrjedhshëm dhe potencial për jetë aliene,”shkruhej në një publikim në orët e vona të së shtunës.Mu për shkakun se njëra nga nga folësit e mundëshëm për të hënën në konferencen NASA-së për shtyp është edhe Lujendra Ojha student i drejtimit teknik në Georgia.Profili i të cilit nuk ka fare të bëjë me atë të përfaqësuesve të lartë shkencorë të NASA.Por sipas njoftimeve të ndryshme Ojha ka qenë përgjegjës në vitin 2011 për zbulimin e” rrjedhave të lëngshme të ujit të kripur në Mars.”

Sipas një raporti të vitit 2011 në CNN,
Ojha ka përdorur një algoritëm kompjuterik për të hequr
Shtrembërimet vizuale nga imazhet satelitore të Marsit, dhe ka vënë re vija të holla gjarpëruese që lëvizin me kalimin e kohës.Dhe e tëra që ai kishte mundur të supozojë se për çfarë bëhet fjalë ishte;se ishte ujë”.Do të kalojnë vite që të dëshmohet se ajo çfare shohim është në të vërtetë dhe definitivisht ujë.”OK edhe nëse është ujë,çfarë janë shanset që në ato kushte të ketë edhe jetë” Thotë ai për CNN
Nga këtu edhe spekulimet se në konferencen e së hënës do bëhet fjalë mu për këtë temë.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close