Austria shqyrton mundësinë e dërgimit të ushtrisë në vendet ballkanike për të ndihmuar në sigurimin e kufijëve për shkak të krizës së refugjatëve

Sebastian Kurz ministër i punëve të jashtme i Austrisë ka kërkuar sot bashkëpunim të vendeve europiane për ta zgjidhur krizën e refugjatëve në Ballkan.Dhe si opcion ka përmendur edhe dërgimin e ushtrisë Austriake në ndihmë serbisë dhe Maqedonisë për ti kontrolluar kufijtë e tyre.

oesterreich-armee

Ai para takimit joformal të shefave të diplomacisë së BE ka thënë se githnjë përderisa sigurimi i kufirit Greko-turk nuk funksionon,duhet me bashkëpunu me Maqedoninë,Serbinë dhe të tjerët me qëllim sigurimin e hapësirës së Shengenit.Dhe siq thotë ai Austria është e gatshme që të dërgojë forca ushtarake në Ballkan që të ndihmojnë të sigurohen kufijtë dhe të regjistrohen refugjatët.

“Greqia duhet që më mirë ti siguroj kufijt e saj me Turqinë.Nëse jo,ne do të gjejmë një tjetër zgjidhje.Nëse Greqia nuk e pranon ndihmën tonë,këtu është Maqedonia dhe të tjera shtete.Posaqërisht në Maqedoni,por edhe përgjatë hapësirës tjetër të rutës Ballkanike egziston gatishmëri që të zvogëlohet vala e migrantëve,dhe ndoshta edhe të ndërpritet.”Thotë Kurz.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close