Gjykata nga Peja në bashkëpunim me prokurorinë për krime lufte ka shpallur persona me kombësi serbe në kërkim,në dyshim se kan kryer krime lufte në Kosovë

Gjykata nga Peja ka ngritur aktpadi kundër 14 serbëve nga Klina të cilët dyshohen për krime të rënda dhe atë prër krime lufte të kryera në Kosovë gjat vitit 1999,të cilët jan shpallur persona në kërkim.

Untitled

Vendimi se ata jan në ndjekje u është shpërndarë të gjitha stacioneve policore në Kosovë ,duke përfshirë vendkalimet kufitare si dhe aeroportin.Këtë vendim gjykata në Pejë e ka marrë në bashkëpunim me prokurorin special të Kosovës për krime lufte,dhe se kjo lloj aktpadie e cila i ngarkon këta është e dënueshme me burg shumë vjeçar.

“Një numër nga të akuzuarit ,sipas njohurive të policisë kosovare gjenden jasht Kosove,ndërsa për të tjerët nuk dihet se ku e kan vend qëndrimin.”Thuhet në vendimin që i është dërguar policisë së Kosovës.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close