Browsing Category

E Kaluara

KURIOZITETE NGA HISTORIA E VLORËS

-Në Mesaplik janë zbuluar dy mbishkrime të hershme. Njëri- në Mozaikun e Mesaplikut, i shekullit VI të erës sonë, dhe tjetri, me 50 shkronja (latine), edhe më i hershëm. Prej këtyre shkronjave, të gdhendura në një gur të shtuftë, janë…

Morea atdheu i humbur i Arbëreshëve!

Morea ishte emri i gadishullit të Peloponezit në Greqinë e sotme Jugore gjatë Mesjetës dhe periudhës së hershme moderne. Emri u përdor për provincën Bizantine të njohur si Despotati i Moreas, nga Perandoria Osmane për Morea Eyalet dhe nga…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close