Advertisements
Browsing Category

E Kaluara

23 Tetor 42 pes – Lufta civile romake

23 Tetor 42 pes - Lufta civile romake: Trupat e Mark Antonit dhe Oktavianit mposhtin ushtrinë e Brutit. Bruti kryen vetëvrasje. Por cili ishte shkaku i luftës? Dy vjet më parë (44 pes), Qezari ishte vrarë pabesisht nga një grup senatorësh…

Kështu do të dukej sheshi “Skënderbej”

Sheshi "Skënderbej" u projektua nga arkitekti italian Florestano De Fausto. Projekti i tij parashikonte ndërtimin e 10 godinave qeveritare në qendër të kryeqytetit. Arritën të ndërtoheshin 7 godina (6 të ministrive dhe bashkia). Pa…

PIRUSTËT (Pirustae)

..”Liqeni i Shkodrës dhe zonat e thella të saj ishin të banuara nga tre fise ilire: Labeatët, Enkelejtë dhe Albanët. Labeatët janë të emëruar sipas bregut të Liqenit të Shkodrës, të cilët e banojnë. Labeatët, në lindje të tyre, nga…

Vendlindja e Pirros

Nga Alban Cakalli Romë, 1689. Deri me sot asnje historian nuk e ka gjetur vendlindjen e sakte te Pirros se Epirit! Terra Nova Patria di Pirro ( toka e re vendlindja e Pirros se Epirit) mund te jete qyteti antik i Zgerdheshit…

Kabashi i lashtë.

Kabashi është emër e fis i lashtë i Pukës që përmendet në dokumente të paktën që nga mesjeta. Në hartat e mëhershme apo dokumentet e ndryshme, është identifikuar edhe si Sh’Pal (Shën Pal). ...”Vetë emëni Kabash na e çon mendën te qyteti…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close