Advertisements
Browsing Category

E Kaluara

Gryka e Vardarit – historia e fshehur !

 FAHRI XHARRA        24.03.16  Gjakovë Duke lundruar në një kohë të lashtë të historisë , andej Grykës se Vardarit dhe fushat rreth lumit , e gjetëm qytetin i sotëm Gjevgjelia së cilës historia i jep një vlerë shumë të madhe . Lugina e…

Gjuha Arbëreshe e Zarës po zhduket

Fahri Xharra 22.03.16. Gjakovë E dini që gjuha arbëreshe e Zarës , sipas “Telegraph-it “ britanik është ndër 24 gjuhet e Europës që rrezikohet nga zhdukja ; gjuha e cila flitet vetëm edhe nga 500 veta. Në gazetën “ Slobodan Dalmacija “…

Nëna e Madhe Perëndeshë

Fahri Xharra  09.03.16    Gjakovë Sa , me krenari sllavët e Makedonisë shkruajnë nëpër botë :” Makedonia është toka e Nënës së Madhe Perëndeshë ( Magna Mater) . Nëna e tokë , Perëndesha e Plleshmërisë , Nëna e Lindjeve , Gaia “ Nëna…

Tumba Mazhari në Shkup !

Fahri Xharra, 09.03.16 Gjakovë Desha të dijë më shumë për bashkëkombësit e mi të cilët ( me ) pa fajin tonë janë aty ku ishin edhe të parët e tyre ,por në një shtet tjetër të quajtur Maqedoni ; po ata bashkëkombës tonë që aspak nuk iu…

Scupi dhe teatri antik

Fahri Xharra 09.03.16  Gjakovë Shkupi me rrethinën e tij të gjere banohej që viti 4000 prKr; mbetjet e Neolitit janë gjetur në Kështjellën tij. Vendbanimet Kalkolitike kishin një domethënje të madhe gjatë kohës së Bronzit.Gjetjet i…

Briti , Londra , dardanët dhe historia !

Fahri Xharra  06.03.16 Gjakovë "O City, founded by Dardanian hands, Whose towering front the circling realms commands!" Britanikët e pranojnë që Briti i dha popullit të tij ligjet dhe sundimin e tij për 24 vite dhe në fund u varros…

Varre gjigante ne Fshatin Llopat të Tanushës

Fahri Xharra, 05.03.16 Gjakovë Tanushë e di ti që : “se pushtuesit i kanë dhënë tepër rëndësi kësaj pune të zbulimeve, gjetjeve arkeologjike, të historisë tonë?!” Por, qëllimi që ata këto gjërati heshtnin, apo ti shtrembëronin dhe t`i…

Maqedonia . e vërteta dhe perënditë

Fahri Xharra Gjakovë 01.03.16 Mitet e stërlashta të krijimit të botës, nga Perëndia i Madhërueshëm lindës i qiellit , nga Perëndesha e Madhërueshme - Nëna e Tokës, lindja e Diellit të ri- Zoti, mitet e Hënës e cila arriti në Tokë,…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close