Advertisements
Fokus 

Pas surprizës së hidhur ,të presidentit francez Macron për Ballkanin

Mesazhi i presidentit francez, Emmanuel Macron në Strasburg para disa ditësh ka fuqinë shpërthyese të ashpërsimit të krizës në Ballkan, mendon Ivan Krastev. Ai dobëson madje edhe pozicionin e BE në rajon. Fjalimi i Emmanuel Macron në Parlamentin Europian ishte krisma e parë për hapjen e fushatës zgjedhore europiane në vitin 2019. Pasi dëgjuam fjalimin e bukur, nuk e dimë… Read More
Fokus 

Hipokrizia e islamistëve të rinj

Fahri Xharra,22.04.18 Gjakovë Na ka kaluar në opsesion , duhet të shahet çdo gjë shqiptare që nuk është në vijën e islamit . More kërkojmë gjëra dhe gjëra , nuk lëmë gur pa lëvizur dhe të gjejmë diçka për të sharë arsye e pa arsye por vetëm që e shënon polin e kundërt të islamit. Po cili qenka ai pol… Read More
Fokus 

Edi Rama:Zoti kryetar i Partisë Demokratike!

Edi Rama Sapo paske thënë në shqip për publikun, atë që me ndihmën e “dashamirësve” të Shqipërisë, ke shkruar gjermanisht dhe dërguar dje në Berlin, për gjoja sulmin e financuar prej meje në kazanin mediatik të Tiranës, ndaj zotit Gunther Krischbaum! Kjo është fiks ajo që ti dhe kanakarët e tu anglisht apo gjermanishtfolës, bëni papushim prej kohësh, kudo e… Read More
Fokus 

Shqipëria, kryeqendra amerikane e Ballkanit kundër Rusisë

Pas ripërtritjes së Luftes së ftohtë në mes të Perëndimit dhe Lindjes në rend të parë Rusisë ,gara në armatim si dhe tensionet tjeara në rajone të ndryshme të botes si dhe rikonfigurimi i botës kanë sjellë edhe në Ballkanin tonë tensione shtesë të cilat e rëndojnë sitauatën edhe ashtu explosive. Serbia tani për tani është element politik i paqendrueshm… Read More
Fokus 

Presidentit francez, Macron deklaroi se nuk ka zgjerim me vende të Ballkanit, para reformimit të thellë të BE-së.Çka tash?

Deklarata e presidentit francez, Macron se nuk ka zgjerim me vende të Ballkanit, para reformimit të thellë të BE-së, ka shkaktuar reagime. A nuk mund të shkojnë këto procese paralelisht? Rekomandimi i fundit që Komisioni Europian ofroi për hapjen e negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë shkoi paralelisht me deklaratën e presidentit francez, Emmanuel Macron në fjalimin e tij… Read More
Fokus 

MUHARREMI ISHTE LUFTËTAR I DENJË PËR LIRI…

Në 19-vjetorin e vrasjes Muharrem Ibrahimi, hero i kombit, tash e 19 vjet nuk jeton më. Ai ka shkuar në përjetësi, por vepra e tij na është e “gjallë” dhe jeton. Jeton dhe kurrë nuk do të harrohet. Muharremi qe një luftëtar i përkryer u lufës për liri. Ai ishte një ushtarak më plotkuptimin e fjalës. Dhe, thonë, këtë “profesion”… Read More
Fokus 

Kështu Shtetet e Bashkuara do ta fitonin Luftën III Botërore pa përdorur armë bërthamore

Ndërsa SHBA, Rusia dhe Kina testojnë durimin dhe fokusin strategjik të njëri-tjetrit, spekulimet rreth shanseve të një lufte botërore kanë goditur një nivel të lartë. Por shumë njerëz të angazhuar seriozisht në këtë diskutim të rëndë shpesh e kanë gabim. Kur është fjala për vlerësimin e aftësisë ushtarake, mediat perëndimore kryesisht merren me aftësitë e armëve të shteteve më të… Read More
Fokus 

Për analistin e njohur Daniel Server,Rezoluta 1244 nuk është problem

Daniel Server është profesor për menaxhim konfliktesh në Qendrën për Marrëdhëniet Ndëratlantike të Universitetit John Hopkins në Uashington. Daniel Server: UNMIK-u nuk është në gjendje të bllokojë asgjë, UNMIK-u ka pak njerëz në Kosovë, që kryejnë punën e një sekretarie. DW: Prof. Server, ju sapo organizuat në qendrën tuaj një diskutim lidhur me pyetjen a do të hyjë Kosova në… Read More