Advertisements
Browsing Category

Fokus

Gjiganti arvanitas i Amerikës

shkruan Alban Cakalli Jim Londos (Kristos Theofilos ) , kampioni i permasave Boterore, “arvanitasi qe fliste shqip”. Ne vitet 1930, Jim Londos ishte kampion i padiskutueshëm botëror i mundjes. Londos qëndroi në një pozitë të…

Matthias Flacius Illyricus nga Albona

shkruan Fahri Xharra Në kërkim të rrënjëve tona më duhet pa tjetër të përmendë Matej Flaken- Ilirikun dhe qytetin e tij të lindjes Albona të Istrias ilirike .Duke shkuar në kërkim të dokumenteve që flasin për njerzit që edhe në…

Pse Katolicizmi është pro Shqipëtarëve?!

U përhap nga Shën Pali, e jo nga Perandoria Romake! Dëshmorët Flori, Lauri etj u vranë, Kishat në Durrës, Ulpian etj, u shkatërruan nga Perandoria Romake! Perandori Ilir Konstantini i Madh me Ediktin e Milanos, në vitin 313, e njohu…

DY DITË PAS 9 MAJIT

Në Sarajevë në Monumentin e Kujtesës u kujtuan 1500 fëmijët joserbë të vrarë gjate rrethimit Çetnik-Serbù të qytetit, 1992-1995 Në Shkup,Tiranë dhe Prishtinë intelektualët e mëdhej mbaninTryeza dhe Akademi për nder të ditës së Europës,…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close