Advertisements
Browsing Category

Fokus

Shqiptarët dembelë?!

Pagat më të ulëta në Europë e rajon, rendja drejt emigrimit dhe të ardhurat që marrin nga të afërmit jashtë, duket se i mbajnë shqiptarët me dëshirë jashtë tregut të punës. Më shumë se 31 popullsisë në moshë pune (15-64 vjeç) nuk ishte…

REL-Pse Kosova e feston Ditën e Europës?

Dita e Evropës është ditë ceremoniale, që shënohet më 9 maj të çdo viti, nga Bashkimi Evropian (BE), në njohje të paqes, prosperitetit dhe unitetit të arritur brenda Evropës, që nga formimi i kësaj organizate. Kjo ditë, në vendet…

Shqiptar, mos ik por qëndro si një mur guri!

Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au Edhe në trojet arbërore dielli shkëlqen, por nuk ngroh për të gjithë. Të korruptuarit në radhët e partive politike, në emër të partisë…

HISTORIA SI PËRRALLË

Konstatimi se askush ndoshta nuk e ka ndryshuar rrjedhën e historisë aq sa historianët, fatkeqësisht i shkon për shtati realitetit të sotëm. Neo-historianët e rekrutuar vullnetarisht nga konjuktura të ndryshme politike, historinë jo vetëm…

ARMA E URTËSISË

Ndonëse shekulli XX është konsideruar si shekulli i agresionit, papërgjegjshmërisë dhe marrëzive të ndryshme, në shekullin e ri (XXI) shqiptarët nuk arritën të kuptojnë se demokracia është një formë e qeverisjes, që nënkupton të drejtën e…

KUR PËRÇARËSIT FTOJNË PËR UNITET

Shoqëria shqiptare, ndër të tjera, fatkeqësisht, është edhe shoqëri e kontradiktave, antagonizmave, absurdeve dhe hipokrizive. Në këto kohë të vështira janë të mirëseardhura porositë dhe apelet për të qenë bashkë, në të mire e në të…

Rozhaja shqiptare,me plis të bardhë

/Proinformacion.com--Megjithëse vetdija kombëtare tek këta njerëz ka filluar të zgjohet në këtë shekull,dami që i është bërë popullit shqiptar në shekujt me kaluar ,kur u shkombtarizuan me të madhe nga okupatorët ,vështirë se kompenzohet.…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close