Advertisements
Browsing Category

Shkencë & Life

Jetoni në vende të zhurmshme?Kujdes!

Kërkimet e fundit kanë zbuluar se jetesa në vende të zhurmshme rrit rrezikun për sulm ishemik, ndërkohë që jetesa në një zonë të gjelbëruar ul rrezikun. Studimi i drejtuar nga kërkuesit spanjollë dhe amerikanë, zbuloi se nga viti 2005…

Sa shpejt e njeh truri muzikën?

Truri e adhuron muzikën. Nga 100 deri në 300 milisekonda është e mjaftueshme për të njohur një pjesë të njohur. Kjo është ajo që del nga studimi i London University, i koordinuar nga Maria Chait. Autorët e studimit kanë treguar se…

Zbulohet gjeni kryesor i rigjenerimit

ATSH-ANSA/ – Zbulohet gjeni kryesor i rigjenerimit. Gjatë evolucionit, ai mbeti aktiv te kafshët me gjak të ftohtë, siç janë amfibët, por te kafshët me gjak të ngrohtë nuk rezistoi,  sipas studimit të grupit të Akademisë Ruse të Shkencave,…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close