Advertisements
Browsing Category

Shkencë & Life

Për të larguar dhimbjen e migrenës

Migrena, e cila është një nga llojet e dhimbjeve të kokës, është një dhimbje që shkaktohet në njërën anë të kokës (ndonjëherë në të dyja). Mund të shoqërohet me fotofobi, të përziera dhe vjellje. Stresi, nxehtësia e tepërt, qëndrimi për…

Lëngu i domates i mirë për shëndetin

ATSH/ – E kemi thuajse gjatë gjithë vitit në tryezat tona, por nuk e dimë se sa e shëndetshme është domatja. Domatja nuk njihet vetëm për antioksidantët e fuqishëm, por edhe për një sërë vitaminash e mineralesh të dobishme për shëndetin.…

Çfarë është xhelozia?

Paolo Crepet është psikiatër dhe sociolog dhe po boton një libër të ri kushtuar ndjenjës së dashurisë, ku ai tregon histori dhe bën reflektime të nxjerra nga përvoja e tij ekzistenciale dhe profesionale që rrotullohen rreth kësaj fjale kaq…

Si ndikon obeziteti në trurin?

/ATSH/ – Në një studim të fundit studiuesit analizuan ndikimin e obezitetit në tru dhe zbuluan se truri i njerëzve obezë është 10 herë më i plakur se moshatarët e tyre në moshë të mesme. Studimi i botuar në revistën “Neurobiology of…

Rezistenca ndaj barnave , kriza globale

ATSH-ANSA/ – Një krizë globale në përkeqësim të vazhdueshëm pasi  fenomeni i rezistencës ndaj ilaçeve të llojeve të ndryshme, në gjendje të kontrollojnë një sërë sëmundjesh, vazhdon të rritet, sipas raportit të një komisioni të ekspertëve…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close