Advertisements
Browsing Category

Zonë letrare

Në veri më rri ëndërra #Poezi

Të kthehem prapa e te ecë udhëve të lamtumirës së dikurshme Ma deshiron edhe ëndërra që për çdo natë më shpie atje Atëhere në jug kisha shpresën Dhe nuk vereja yllin polar Gjakimi kah ëndërra e pa mbaruar Me mbushe nostalgji për veriun…

Longing & Mallëngjimi #Poezi

Longing Today in my favorite, A longing that made me tremble: A light shadow turned to me, Looked at me at the's. Made me sad. Everything looks dark on the horizon, The Swans, the ships, the rain in April You fall, we're…

Ragip Ballata me dy vepra

Këto ditë dolën nga shtypi dy veprat autoriale shkencore, pedagogjike e historike: 1.) Mësuesit e Gjakovës misionarë në trevat shqiptare (Brezi I dhe II, shek. XX). 2.) Themelet e arsimit shqip në Gjakovë (1915-1918 dhe 1941-1954) Për…

Brengë qielli e një shqiponje #Poezi

Xhelil Arifi Fluturoj mbi kodrat tua plis Mbahem sa nuk durojnë as shekujt Jam nxirë nga vuajtjet Notoj mbi gjakun e kuq të martirëve tu Dhe më këputet shpirti kur të shoh ashtu të mjerë. Të më zgjohesh nga gjumi i rëndë edhe…

Mohimi i vetvetes #Poezi

Sarë Gjergji Te pritja zunë rrënjë shpresat e kalbura ne ëndrrën për një shtet ideal në kullë funebre e kthejmë zhveshim shpirtin nga qenia dhe brohorasim fuqishëm:  Poshtë Identiteti! Tash dhimbjet e lindjes së shkretëtirës…

NJË LIGJËRIM NDRYSHE PËR ATDHEUN

Brahim AVDYLI: Kur më rrihnin çdo ditë e pa ndërprerë, aq sa jeta më ndodhej në zgripc, e nuk flisja, as nuk bërtisja dhe fare nuk qaja, sado që ndonjëherë nuk e dija në isha gjallë apo i vdekur, një fije drite futej nëpër gropat e…

Shkallët #Poezi

Astrit Mahilaj Ti nuk je në galerinë e memories time! Por, ndonjëherë shkallët e saj ngjit e zbret Si turiste angleze... Herë e menduar, herë indiferente. Kur shkallët i zbret,të mundojnë të lartat taka Sikur zbret shkallët e…

Përtej hijes tënde

@gjyle-julie krasniqi Herë bjen e shkurtë, turbullt, herë si këmish’ nate qepur n’Olimp bredh si divinë buzë ujesh, herë në akrobatikë t’botëkuptimit. herë jehon, aq afër preket, herë s’ rikumbon dot, me asnjë hap të matet…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close