Advertisements
Browsing Category

Zonë letrare

A ndjeve edhe ti me mua atë ditë *Poezi

Kur thirrjet e gëzimit ishin si n’Bllacë plot dhembje mbështjell n’dejt e maleve a ndjeve edhe ti me mua atë ditë kur emocionet fluturuan n’krejt fushëbetejat e mbijetesës deri n’ Llapin e Fadil Vokrrit a ndjeve edhe ti me mua…

FUZION BËRTHAMOR *Poezi

Vallë sa kohë duhet me pritë toka sillet ditët shpejtë kalojnë kur ikën nata shpërthen plot dritë thuase dashuritë aty burojnë. Kjo kohë pa kohë nuk lëviz dot gjithëçka shkrihet bëhet mendim madhështi e jote si luan në fron thua…

Fragmente intervistash të Umberto Ekos

Jeni rritur në Alessandria. Çfarë qyteti është ai? Alessandria është një qytet që nuk lëviz, skeptik, pa entuziazëm. Është edhe qyteti që kishte të vetmin papë jonepotist, i cili kurrë s’kishte një geto hebre dhe i cili kurrë nuk…

Nuk lind lexues, por bëhesh.

Një fëmijë që rritet mes librave me përralla dhe aventura, do ketë më shumë mundësi të bëhet një lexues i mirë edhe pse, përjashtimet ekzistojnë. Të dhënat e fundit tregojnë se të rriturit janë ata që po lexojnë gjithnjë e më pak dhe…

GJERMAN !

Thanas Pilafas Ma deshte puna t’i hipja çdo ditë tramit me numër 20 të orës 10.18 dhe të bëja katër stacione me të. Është orë e ndërmjetme: as mëngjes kur njerëzit shkojnë në punë ose në shkolla, as mesditë apo pasditë kur njerëzit…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close